Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Bilda förening

I den svenska grundlagen finns en bestämmelse om enskildas rätt till föreningsfrihet. Föreningsfrihet innebär att individer själva bestämmer om man till exempel vill ansluta sig till en idrottsförening.

Idrottsföreningens demokratiska form ger medlemmarna möjlighet att själva sätta upp ramar för sitt idrottande. Detta görs genom föreningens stadgar.

Det finns inte fastlagt något minsta antal personer som måste vara med för att bilda en förening men för bildandet av en ekonomisk förening räcker det med tre personer. Därför kan det antas att tre personer också är tillräckligt för att bilda en ideell förening.

För att en nybildad konståkningsförening ska bli medlem i Svenska Konståkningsförbundet, måste medlemsansökan skickas in till Svenska Konståkningsförbundet. Ansökan om medlemsskap samt namnändring på ett digitalt ansökningsformulär via IdrottOnline.

Klicka er vidare nedan eller i vänstermenyn för att ansöka om medlemsskap som en nystartad förening.

Efter godkännande av förbundsstyrelsen blir föreningen ansluten till Svenska Konståkningsförbundet och även indirekt till Riksidrottsförbundet (RF).

Publicerad: 2022-10-31

Senast uppdaterad: 2024-03-11


Samarbetspartners