Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Emma Kivioja och Erik Pellnor tar plats i Team Sweden

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Isdansparet Emma Kivioja och Erik Pellnor imponerade stort när Pavel Roman Memorial avgjordes i Tjeckien i helgen. Paret uppnådde i fridansen den tekniska kvalpoängen för deltagande i EM och kvalificerade sig även till landslaget.

- Emma och Erik går från klarhet till klarhet. I Tjeckien visade de att de är ett par att räkna med inför framtiden. Väldigt roligt för Emma och Erik men också för svensk konståkning, säger Anna Burwall, sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Kivioja/Pellnor var nära att ta kvalpoängen för landslaget redan i sin tävlingsdebut för några veckor sedan när de i rytmiska dansen uppnådde den tekniska kvalpoängen till EM. I helgens tävling Pavel Roman Memorial som avgjordes i Olomouc, Tjeckien, kom paret på 6:e plats efter att ha noterat nytt personbästa i såväl rytmiska dansen som i fridansen. I fridansen uppnådde de även den tekniska kvalpoängen för EM. Efter helgens tävling har Kivioja/Pellnor nu också kvalificerat sig till landslaget.

- Detta markerar en otroligt spännande tid för svensk konståkning och mer specifikt disciplinen isdans som inte är så utbrett i Sverige. Förra säsongen hade vi inte enda isdanspar på seniornivå och denna säsong har vi två par som inte bara är aktiva utan också faktiskt kvalificerar sig till landslag och klarar tekniska kvalpoäng för internationella mästerskap. Isdansparens framgångar lyfter fram Sverige på den internationella isdansscenen och inspirerar en ny generation av åkare att börja med isdans.

 

 

 

Publicerad: 2023-11-13

Senast uppdaterad: 2023-11-13

Samarbetspartners