Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Grattis Josefin Taljegård - Elitidrottstipendiat 2023-2024

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Under måndagen offentliggjordes vilka idrottare som blivit tilldelade Elitidrottsstipendiet 2023-2024 från Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Josefin Taljegård är en av de 50 idrottare från 40 olika idrotter som tilldelats stipendiet. Grattis Josefin!

I år var det 353 idrottare från 36 olika specialidrottsförbund som sökte stipendiet och de 50 som tilldelats stipendiet kommer från 36 specialidrottsförbund och 40 olika idrotter.

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundets (RF) och Svenska Spel med syfte att möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Utöver de 50 000 kronor varje stipendium ger i ekonomiskt stöd, erbjuds de utvalda idrottarna även hjälp från avdelningen Elitidrottstöd på Riksidrottsförbundet. Hjälpen omfattar områden som idrottspsykologi och idrottsmedicin.

Mer information om Elitidrottsstipendiet: Elitidrottsstipendium Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-09-19

Senast uppdaterad: 2023-09-19

Samarbetspartners